Intrebări și curiozități

Sucul Măr de Bran este natural?

Pe scurt, da.
Este natural fiindcă nu conține decât suc presat din mere, fără apă adăugată, coloranți, agenți de conservare sau zahăr altul decât zaharurile naturale din fructele stoarse.

Ce inseamna suc integral?

Sucul integral este sucul obținut exclusiv din fructul presat, în care pulpa nu este filtrată. Sucurile care nu sunt integrale sunt, de obicei, obținute prin diluarea unui concentrat de fructe (natural sau chimic) cu alt lichid.

De ce pasteurizați sucul?

Pasteurizarea este importantă pentru siguranța consumatorului cât și pentru prospețimea produsului.

Procesul de pasteurizare este unul termic, în care sucul proaspăt stors este încălzit la o temperatură ridicată pentru câteva minute și prin care se înlătură bacteriile din suc. Astfel ne asigurăm că produsul care ajunge la clienții noștri este sigur pentru consum. Un alt motiv pentru care pasteurizarea este importantă este acela că, odată înlăturate bacteriile responsabile de fermentație, sucul are un termen de expirare prelungit. Altfel, sucul proaspăt stors ar fi consumabil doar timp de maxim 2 zile de la stoarcere.
De aceea este important ca o data deschisă sticla și expus aerului, sucul să fie băut în limita termenului inscripționat pe etichetă.

De ce are sucul Măr de Bran culoarea portocalie și tulbure?

Este culoarea specială a merelor din Bran! Iar faptul că este tulbure a fost alegerea noastră, de a lăsa pulpa naturală și plină de fibra, micronutrienți și vitamine. De acolo vine toată bunătatea până la urmă.

De ce sucul la 330ml este BIO dar cel la 1L nu?

Toate livezile din zonă din care cumpărăm mere sunt tradiționale, de multe ori în ogrăzi bătrânești în care merii nu sunt tratați chimic. Soare, ploaie și aer curat de munte, atât! Avem însă și o livadă a noastră Măr de Bran, pe care anual o analizează o serie de experți de la Ecocert Romania și care este certificată ecologic BIO. Folosim doar merele din această livadă pentru a face sucul BIO de 330ml.

Cum fabricați sucul Măr de Bran?

Pe scurt, culegem – sortăm – spălăm – tocăm – presăm – pasteurizăm – îmbuteliem – bem.
Pentru curioși, am făcut un filmuleț în care urmărim întreg procesul, pe care îl puteți vizualiza aici

Unde pot găsi sucul Măr de Bran?

Avem magazine, cofetării și restaurante partenere in Bran, București si online. Acceseaza pagina de shop pentru toate locațiile.