mar de bran

Natural & ecologic

Calitatea este prioritatea noastră, de aceea folosim doar mere din soiuri locale (o combinație între Renet, Gustav, Pătul și altele – rețeta este secreta!) și din livezi netratate chimic. Ecologice și coapte natural, merele iși păstreaza aroma dulce acrișoară care dă gustul unic al sucului Măr de Bran, gustul pe care noi îl numim ‘de vacanță’.

mar de bran

Tradițional & autentic

Frumusețea naturii, tradițiile și autenticitatea spiritului locului au facut din dealurile Branului o bogată sursă de inspirație pentru noi. Din 2011 ne lăsăm ghidați de aceasta pentru a face din produsele Măr de Bran o experiență pentru cei care ne degustă.

mar de bran

Sustenabil & local

De la bun început am vrut ca Măr de Bran să fie înrădăcinat în comunitatea locală. Prin felul în care producem sucul nostru de mere și prin promovarea culturii organice, valorizăm practici sustenabile în domeniu și oferim sprijin economiei locale angajând localnici și cumpărând mere din livezile vecinilor.

mar de bran

Despre fondatori

Măr de Bran este proiectul și pasiunea noastră, a doi prieteni care și-au unit cunoștințele din mediul de business și cel agro-tursitic pentru a pune bazele unei afaceri locale.
Am ‘cules’ ponturi, inspirație și idei de la diferiți producători artizanali de suc si cidru de mere din Anglia și Franța, ceea ce ne-a făcut să vedem potențialul unui produs românesc organic și de calitate.

Așa că, din 2011 presăm merele din zona Branului și îmbuteliem gustul vacanțelor la munte.

Cum se face sucul de mere Măr de Bran

Totul se întamplă toamna, în 2 săptămâni extrem de solicitate, dar asta înseamna că presăm merele când sunt proaspăt culese, pline de nutrienți și au aroma cea mai complexă. După triarea și spălarea merelor, acestea sunt tocate și trec printr-o presă din care iese sucul proaspat. Acesta este la randul lui pasteurizat la 80° timp de 15 minute – combinația identificată de noi ca fiind optimă pentru a păstra gustul merelor dar și pentru a elimina în același timp bacteriile care ar duce la fermentarea sucului. Din cuva de pasteurizare, sucul ajunge direct în sticle, iar circuitul scurt și închis, cu minimă expunere la aerul care ar oxida sucul, face ca noi să avem un produs cu totul special. Sucului de mere Măr de Bran nu îi adăugăm apa, coloranți, conservanți sau zahăr.

Cum se face oțetul din cidru Măr de Bran

Sucul de mere ecologic, nefiltrat ori pasteurizat, este lăsat în butoaie în pivniță unde temperatura se mentine constantă de-a lungul anului la 12°. Acest factor asigură fermentarea controlată a sucului care se transformă natural în cidru. Având în vedere că sucul din care se face oțetul nu este pasteurizat, se dezvoltă o cultură de ‘Mycoderma aceti’ – numită și ‘mama oțetului’. Mai concret, este un amestec de enzime și bacterii benefice care dau oțetului gustul dar și proprietățile sale medicinale. Nu conține antioxidanți sau sulfiți adăugați.